StoryWeb - Agentie SEO

Google Inchide Site-urile Create cu Profilul Companiei, din 1 Martie 2024

Google Inchide Site-urile cu domeniul business.site

Cuprins articol

Google Inchide Site-urile Realizate cu Google Business Profile

Începând cu 1 martie 2024, Google va închide orice site web cu domeniile business.site și negotio.site, și va fi redirecționat către lista asociată cu profilul Google al companiei. Apoi pe 10 iunie 2024, site-urile web nu vor mai fi accesibile. Această decizie era oarecum așteptată, având în vedere că Google a vândut recent Google Domains către Squarespace.

Pe 15 iunie 2023, Google a încheiat un acord definitiv cu Squarespace care a arătat intenția să achiziționeze toate înregistrările de domenii și conturile de clienți aferente de la Google Domains. Pe 7 septembrie 2023, Squarespace a achiziționat toate înregistrările de domenii și conturile de clienți aferente de la Google Domains.

Din 1 Martie 2024 cei care vor accesa butonul Site în profilul companiei pe Google vor fi direcționați spre contul companiei dar din 10 iunie 2024, cei care vor accesa site-ul vor primi o eroare de pagină inexistentă.

Da, este adevărat. Google va întrerupe difuzarea tuturor site-urile web business.site și negotio.site în data de 1 martie 2024.

Aceste site-uri puteau fi create în momentul în care o afacere avea un profil sau cont de afaceri pentru companie, cunoscut ca Profilul Companiei pe Google sau Google Business Profile. Oricine avea opțiunea să creeze un „site web” cu subdomeniul business.site sau negotio.site ( de ex., pensiuneaanca.business.site).

De ce s-a luat această decizie? Având în vedere că Google a vândut recent „Google Domains” către Squarespace, era oarecum așteptat acest lucru.

Care a fost mesajul oficial trimis de Google pentru închiderea site-urilor?

E-mailul trimis către conturile din profilul de afaceri Google a fost cel de mai jos:

Google Site Shut Down

„Site-urile web create cu Profiluri de afaceri Google vor fi în curând dezactivate. Începând cu 1 martie 2024, clienții care vizitează aceste site-uri web vor fi redirecționați către profilul dvs. de companie. Funcția care v-a permis să creați un site web simplu din informațiile din profilul dvs. de companie este eliminată treptat și nu va mai fi acceptată. Aceasta înseamnă că toate site-urile create folosind acest instrument vor fi eliminate. Pentru a facilita tranziția, începând cu 1 martie 2024, clienții care vizitează site-ul ( nume-business-site ) vor fi redirecționați către profilul dvs. de companie Google. Pe profilul dvs., puteți afișa informații similare despre afacerea dvs. și puteți include link-uri către conturile dvs. de rețele sociale pentru ca clienții să afle mai multe. Redirecționarea va fi în vigoare până pe 10 iunie 2024, după care site-ul web va fi indisponibil.

Dacă doriți să vă conectați profilul companiei la un alt site web, îl puteți actualiza în consecință. Există diferite platforme disponibile cu care să realizați un nou site, cum ar fi Wix, Squarespace, GoDaddy, Google Sites, Shopify sau WordPress, pe care îi puteți folosi pentru a crea un site nou.”

Mai multe informații despre site-urile web create cu Profiluri de afaceri Google și întreruperea acestora pot fi găsite pe pagina de asistență Google.

 

Sunteți în situația de a vă pierde site-ul?

Creare site web

Dacă sunteți în situația de a vă pierde site-ul creat în contul Google și aveți nevoie de altul, luați legătura cu Agentia SEO Story Web. Nu doar că veți avea un site nou, dar va fi creat după regulile Google privind optimizarea SEO. Asta vă va ajuta să ajungeți mai repede în primele afișări organice la căutările din Google. Dovadă sunt toate site-urile create de Agenția Story Web care au rezultate de excepție.

Puteți solicita detalii la telefon sau WhatsApp la: 0745 81 66 55

După realizarea noului site, va trebui să actualizați informațiile din contul Google cu acest site.

 

Ce se va întâmpla cu contul Google al companiei? Va fi afectat?

În afară de ștergerea site-ului din cont, profilul dvs. de companie nu va fi afectat.

Dacă nu aveți un site web creat cu un profil de afaceri Google, modificările prezentate în acest articol nu vă vor afecta în nici un fel. Deci nu trebuie să vă faceți griji.

Totuși, dacă doriți ca profilul Google al companiei să aducă valoare și să apară în primele poziții în pachetul de hărți afișat ca rezultat al interogărilor locale, trebuie neapărat să-l optimizați. Aceasta vă ajută să aveți zeci, sute sau chiar mii de vizitatori lunari în acest cont, care se traduc prin vânzări mai multe. Serviciile SEO Local aplicate corect sunt foarte valoroase.

De ce merită să investiți în contul Google Business?

Acest cont este extraordinar și vă poate aduce venituri suplimentare foarte mari. Ce puteți face în contul Google al companiei?

  • Vă puteți prezenta afacerea oferind detalii concludente
  • Adăugați numărul de telefon și adresa locației
  • Partajați informații importante, precum oferte de servicii sau produse
  • Includeți link-uri către alte platforme sociale precum Facebook sau Instagram
  • Includeți link spre noul site
  • Postați fotografii pentru a atrage clienți
  • Conversați cu potențialii clienți prin chat online Google

Dacă aveți nevoie de crearea, recuperarea sau optimizarea unui cont Google Business Profile pentru rezultate maxime, ne puteți contacta pentru o discuție online în care să vă spunem ce putem face ca să atingeți acest obiectiv.

Dorel Ichim CEO Story Web-01
ICHIM DOREL
Specialist SEO

Programează o întâlnire pe Zoom și îți arăt GRATUIT tot ce ar trebui să implementezi pentru a duce site-ul pe prima pagină din Google.

CAUTĂ ARTICOLE